Inför landskampen ikväll mot Tyskland

Detta skrives på em före matchen mot Tyskland.

Nu har genierna i landslagsledningen verkligen tänkt till, man har skapat ett "nytt" spelsystem 4-4-1-1, vilket innebär att man endast har plats för en anfallare och därmed gjort plats för alla tre medlemåttiga mittfältarna Linderoth/källström/svensson. Dessa 3 har ju på ett uppenbart vis visat att de inte duger i internationella sammanhang.

Det är på anfallssidan vi är starka, även efter att Henke har lagt av (för han har väl lagt av denna gång? eller är det ett nytt PR trick från hans sida, med Zlatan, Elmander, Rosenberg och för all del Allbäck.

Kan det gå annan än åt h-lvete.



2 x Elfsborg = 1

Först hyfsat stabil hemma seger mot Öster med 2-0, skam vore annars mot bottenlaget. Sedan kom det dubbelmöte mot Elfsborg. 2-4 förlust i "inomhusspelmatchen" i Borås är inte mycket att gnälla , Elfsborg var bätttre på detta spel. Jag tycker att MFF tappade när Olof gick ut och Daniel ner på backen, mittfältet blev alldeles för svagt. Anders S tilläts alldeles för mycket .

I hemmamatchen såg det mycket bättre ut, Anders A spelade defensiv mittfältare och gjorde det bra , känns som om en pusselbit fallit på plats där, det är denna position han skall konkurera om, inte den offensiva.
Matchen första halvtimme såg riktigt bra ut med aggresiv offensiv fotboll. I andra gick laget tilbaks till sitt vanliga ängsliga spel och lät Elfsborg dominera. Med tydlig hjälp från linjemannen.... LINJEMAN HALLÅ!!!

Före dessa matcher ( mot Elfsborg ) kändes 4 poäng nödvändiga, nu blev det 1. Det blir så klart allt svårare att hänga på topplagen, men förlust för Hammarby, IFK Göteborg och poängförlust för DIF o Elfsborg, gjorde i alla fall att avståndet inte ökade.

JARI ! se till att vara frisk till nästa söndag borta mot Häcken.