Sköna oktober

Vändningen kom i grevens tid, ok inte fort nog för att nå topp fyra men ändå för att avancera till mindre förödmjukande placering, vinner vi de 2 sista matcherna så har vi chans till en 5:e plats vilket är, om inte bra, så åtminstone godkänt, med tanke på allt som hänt under året. Sedan skall vi komma ihåg att Rolle sa innan seriestarten att denna säsong kommer att bli en mellansäsong, han måste få tid på sig att sätta sin prägel på laget. Topp 4 var en realistiisk målsättning tyckte Rolle.

1 poäng mot Gais skulle varit 3. Första halvlek mycket bra,  andra halvlek blev darrigare men ändå bra kontroll tills Dusan gav bort 2 poäng genom ett helt huvudlöst agerande. Är efter hans beteende efter Gaismatchen ytterst tveksam till denna herre.

Seger mot AIK hemma i en taktiskt mycket väl genomförd match. Vi skall komma ihåg att våra två i särklass bästa spelare denna säsong var avstängda denna match. Inte världens roligaste match, men som alla vet så är det viktigt att vinna även dessa.

Ljungskile borta på en vedervärdig vattensjuk åkerliknande matta. Säker 3-1 seger med en magnifik Ola Toivonen var ett härligt besked. Måste ju säga att tjongarlaget LSK absolut inte hör hemma i allsvenskan, minimalt publikintresse, nästan i klass med bönderna från Trelleborg, och en helt otroligt tråkig tjongar/krigarfotboll.

Efter dessa segrar i oktober har vi tagit ett bra kliv upp i tabellen, förnärvarande 8:e plats med chans på 5:e om vi vinner de två sista. OCH vi ligger före TFF ( vars enda mål i livet tydligen är att komma före MFF - måste vara jobbigt att alltid förbli lillebror).

Varför har det gått lite bättre nu i slutet av säsongen då?

Jimmy Dixon har fått tillbaks sitt självförtroende och är i gammal fin form ( nä han var inte bättre när han spelade i Häcken - i MFF har lärt sig att spela mer vårdat mycket sällan han kapar motståndarna och drar på sig röda kort som han gjorde innan).
Marcus Halsti är utanför laget, för alltid hoppas jag.
Edward Ofere har överraskat alla och tvärtemot vad alla kommentarorer och sämre journalister jämt tjatar om , så har han levererat 7 mål och ett flertal fina framspelningar.
Ola Toivonen är uppe på topp igen efter en liten svacka i somras, minns ni vad många av de obildbara sportjournalisterna sa om honom det år han kom till MFF? jo att han var det mest överskattade nyförvärv som gjorts den säsongen, återigen ett exempel på det MFF hat som råder i detta landet ( eller är det kanske bara ovanligt många korkade sportjournalister i Sverige?)
OSSÅ såklart Daniel Andersson, Sveriges bäste defensive mittfältare som alltid gör ett bra jobb.

Nu i somras spelade jag in hemmamatchen mot Kalmar på DVD-hårddisken, den där Agon kom in och visade att det finns framtid i MFF, när det gått riktigt dåligt nu i höst så tar jag och kollar på denna match. För då vet jag att vi är bra, vi kommer igen, det finns mycket kunnande och energi i MFF. MFF kommer alltid igen.

ForZa Malmö

Ljuset i slutet av tunneln!

Har varit en svart höst för mitt kära MFF. Efter den viljelösa och räddhågsna förlusten mot bottenlaget Norrköping så knöt man näven och sa nu jävlar skall det bli andra bullar. Och insatsen mot HIF hemma var klart godkänd och spelmässigt suveränt mycket bättre än på länge. Skillnaden i den matchen var Sveriges näst bäste Larsson, Henke gjorde det lilla extra för att Hif skulle vinna.
Sedan kom den riktigt sköna vinsten mot Örebro hemma, även om det var lite darrigt i andra halvlek så gick det vägen. Roligt att se att det går framåt för Edward Ofere, en härlig kämpe som tagit ett jättekliv framåt denna säsong. Mycket trist att behöva läsa många hånfulla kommentarer från diverse idioter som tydligen inte har något liv utan endast roar sig med att skriva anonyma inlägg på diverse forum, kolla in himmelrikets forum på svenska fans, fler dummerjönsar på samma ställe får man leta efter.

Nu blir det spännade i morgon att se om trenden håller i sig att vi kan göra en bra match mot Gais och ta poäng där uppe , helst tre. Anders A är tillbaka i truppen, även om han inte får starta matchen känns det mycket bra att ha honom med, han lyfter hela laget.