In i motvinden med di blåe

Här har det varit tyst länge. Känner nu att jag vill häva ur mig min syn på MFF som motsats till all skit som skrivs o tycks angående MFF senaste bravader.

Till att börja med så är själv klart även jag mycket besviken på den senaste tidens insats av laget,  det är inte godkänt att ligga på 10:e plats med 28 poäng OCH 38 insläppta mål. Det är här det största problemet ligger. Man släpper in för mycket mål beroende på egna misstag . Jag anser att backlinjen och speciellt innerbackarna är det stora problemet.

När Anders A bröt benet på försäsongen så tänkte jag direkt att detta är riktigt illa, men sedan hoppades jag allt skulle gå bra, vi har ju Dixon o Gabriel. Sedan när man i all hast köpte Halsti, som jag förstår fingerplockad av Rolle, så trodde man att det kommer nog att funka. Dessvärre så visar det sig att Ingen av de mittbackar som använts har den ledaregenskap och rutin som Anders A har.

Gabriel började bra, men gör lite enkla misstag, verkar ha lite dåligt självförtroende och har tyvärr varit skadad och borta från många matcher.

Jimmy Dixon spelade de flesta matcherna ifjor tillsammans med Anders A och gjorde bra. Endast 28 insläppta mål på hela säsongen endast 3 lag släppte in färre, AIK 27, DIF 24, IFK Göteborg 23.
I år har han inte lyckats alls, ser osäker ut, gjort en del enkla misstag och verkar ha tappat självförtroendet. Jag tror att Dixon behöver en klippa som Anders A vid sidan om sig för att kunna spela bra. Och en sådan har vi inte när Anders är borta.

Marcus Halsti verkade ok när man såg honom de första gångerna, bra spelsinne och en ok passningsspelare, en spelande back. Men nu måste jag tyvärr konstera att han har blivit en riktig flopp. Han har gjort otaliga misstag i matcherna som har orsakat baklängesmål. Han är osnabb, blir oftast lätt ifrånsprungen av de flesta anfallare. Han är svag i närkamperna framför eget mål och inte speciellt bra huvudspelare. Han duger inte som ytterback iheller pga sin osnabbhet. En spelare man borde peta från A-laget enligt min åsikt.

Robert Åhman Persson har gjort en ok insats som mittback, men man kan inte kritisera honom för en del misstag när han aldrig tidigare spelat mittback och han skall inte behöva vara ledare i backlinjen. Han kommer att bli bra vad det lider.

Även Daniel A varit nere någon match på mittbacken, Daniel gör aldrig bort sig, gör i princip alltid ett bra jobb, men Allsvenskan bäste defensive mittfältare skall spela just där, där är han ovärderlig.

Sammanfattningsvis är skillnaden på försvaret att i fjor hade man kontinuteten , med Anders o Dixon som spelade de flesta matcherna och då släppte vi bara in 28 mål på hela säsongen. Det är där Rolle måste jobba för att få laget att funka. Hoppas verkligen att Anders hinner ikapp så att hinner spela några av de matcher som är kvar.

Mittfält och anfall har sett bra ut i många matcher, spelat har rullat på och med färre antal misstag i försvarsarbetet så hade poängskörden varit större det är helt klart.

Jimmy Touma och Agon Mehtmeti kom in i laget i somras som en riktigt frisk fläkt. Väldigt synd att de blev skadade, den positiva injektionen hade vi behövt de senaste ongångarna.

Tycker också att Rolle o Hans Gren är på rätt väg, vågar satsa på unga spelare, försöker hålla kontinutet i laget. Ge dem chansen det kommer att bli bra, det är min övertygelse.
Dock kan jag tycka att värvningen av Jeffery Aubunn är märklig, den killen gör inte ett jota när han är på planen, har en hög kapacitet och var hyfsad i de första matcherna men senare är han helt osynlig. Borde lätt konkurreras ut av tex Jimmy Touma. En klar miss att värva honom.

En sak till

Angående pressen på spelarna.

Ole T säger i sin blogg att det inte finns någon press på laget. Jag fattar inte hur han menar. Pressen på spelarna i MFF är enorm. Många säger att MFF skall alltid vinna guld eller åtminstonde varje år kriga om guldet. Det kanske var så på den "gamla goda tiden" men nu för tiden kan inget svenskt lag hålla den klassen. I princip alla sportjounalister utser varje år MFF till topplag och att de borde vinna över allt o alla annars är det kris o fiasko. Att övriga Sverige tar alla chanser att kasta skit på MFF är inte oväntat , det har alltid varit vi mot dem. Läs boken om Bosse Larsson så kan ni få en liten glimt hur han blev behandlad av 08:na. Men när även den lokala Malmöpressen beter sig likadant så blir man bara trött. SDS tex har en kvinnlig sportkröninkör (inget fel att det är en kvinna) från 08 området som inte kan ett skit om Fotboll o synnerhet om MFF.....man får låta bli att läsa skiten helt enkelt.

Sedan kan vi ju ta vår till stora delar bortskämda och olojala publik, som buar o visslar ut spelarna så fort de slår en passning fel. Och när det går riktigt dålig, som mot HBK senast så öppet hånar man de egna spelarna. Detta sanslöst dåliga, usla beteende gör ingen annan nytta än att sänka laget och spelarna till ännu lägre nivåer. En spelare som spelar dålig och får sitt självförtroende kört i botten blir inte bättre när hans egna buar ut honom. Är det inte så att vi alla vill att de som spelar skall bli bättre, att de skall kunna skärpa sig och komma igen....eller???

I början står all upp o sjunger .....i med o motgång tillsammans ..... tänk om vi alla på läktaren kunde leva som vi lär.

Såg matchen på TV mellan Hammarby och Kalmar där Kalmar ganska tidigt i andra halvlek gjorde 2-0 och var det bättre laget. Från Hammarbyfansens läktare hördes inte ett ont ord, inga hån, inga visslingar, utan man fortsatte och stötta sitt lag till sista minuten. Tänk om vi kunde lära oss av detta. Men det är omöjligt i Malmö för vi har nog en av landets sämsta publik när det går dåligt. Det är mycket enklare att dunka ryggar när det går bra och mycket tuffare att stå upp för laget när det går åt helvete.