MFF sommaren 07

Var i SThlm förra veckan o såg borta matchen mot Bajen. Tyckte laget krigade bra och emellanåt så skapades bra spel. Deras mål var lite försvarstabbe, men det är synd och klaga på försvaret som är den enhet som funkat bäst.
Har aldrig varit på söderstadion förrut. Bra stämning på läktarna, men Bajenfansens gloria har fallit av för länge sedan. Myten om de trevliga hammarbysupportrana är bara en myt. Bombaderade Sandkvist med saker och kastar ölmuggar på Jon-Inge och Hammarby kommer undan med det. Matchen bryts tillfälligt , vilket uppenbart Bajen tjänade på. MFF trummade på bra och den extra vilan vill de nog ha. Konstigt att Söderstadion är godkänd som allsvensk arena med sin undermåliga säkerhet.

Sedan var det Skånederby i tisdags och jag tycker att spelet fungerar allt bättre, men vi gör ju inte mål, luktar dåligt självförtoende på vissa håll. Ola tex, gör en suverän löpning lirar deras målis men stressar iväg skottet och det blir en strumprullare, hade han haft en smula mer självförtroende så hade han tagit ett steg extra och sedan pangat in skiten hur lätt som helst.
Likaså Berhang i slutet av matchen, gör en jättefin räd från sin vänsterkant, kommer långt in i deras straffområde och har fint läge att gå på eget avslut. Men då sviker självförtroende en aning och han passar till Jonathan som är väl markerad och står på hälarna en aning, hade nog inte väntat sig en passsning där. Skjuter över.

Sedan tycker jag att HIF:s sk supportrar (de som känner sig träffade) borde skämmas för sitt beteende att mordhota och bära sig åt så mot en spelare för att han har den goda smaken att byta till en bättre klubb. Andreas Jakobsson talade om att det inte finns någon klubbkänsla längre, skall han säga, han började sin karriär på hög nivå i L.BOIS. Varför gick han inte dit när han återvände? om nu klubbkänsla är så viktig? Dåligt att gå ut med ett sådant utalande i Media och på så sett vidimera att det är ok att begå kriminella handlingar om någon lämnar HIF.
Hur skall man kunna känna klubbkänsla i en klubb med en trupp som förutom en egen produkt och en ca 3 st återvändare, består av inköpta spelare mest afrikaner och några från Göteborgs regionen. Vilka av dessa bryr sig speciellt om HIF?
Vad gäller Babis så är han Stockholmare (började i BP) och har självklart ingen större känsla för HIF mer än att han gör sitt bästa under sin kontraktstid för laget. HIF kom ju dessutom inte med ett kontraktsförslag till honom förrän det var för sent, sände alltså ut tydliga signaler om att de inte ville ha honom kvar.

Fotbollen idag är sådan, spelare byter klubbar. Det är inte som förr när spelarna oftast spelade in svensk klubb om de inte blev proffs. Det är bara att gilla läget och låta spelarna vara ifred på sin fritid.

I morgon måndag är det svår bortamatch mot HBK som leder allsvenskan för tillfället. Har svårt att tro att de gör det när serien är slut. Har tyvärr också svårt att tro att MFF skall göra det, (Hoppas jag har fel) men vi är lite väl långt efter. Fast inbland de fyra första är väl en ok måsättning, men då måste vinsterna börja komma.

Problemet med laget denna säsong är solklart mittfältet. Detta har egentligen inte funkat tillfredställande någon gång denna säsong. Kanske skulle man skrota systemet med den offensiva nr 10, som bara funkade när Jari spelade, men han har varit mest skadad och har nu lämnat helt. Kanske bättre det, än att gå och vänta på en spelare som inte kommer till spel. Labinot ser väl ok ut, men måste vara bra längre tid i matcherna, som det är nu så försvinner han för länge ur spelet.
Till matchen imorgon så hoppas jag att Sören vågar möblera om, de som spelat mest hitills och inte åstadkommit mer måste vara beredda på att bli utbytta.
Jag vill se Babis och Berhang (eller Ola) på kanterna, Ulrich skall ner på backen igen (där är han bäst), in med Jädler på vänsterbacken (han förtjänar en chans), Jon-Inge kommer väl in som mittback (Dixon borta), Skall vi ha en offensiv mittfältare så ser jag hellre Skoog än Labinot, Jonathan och Junior börjar där framme ( de är värda mer tålamod, de är klasspelare). Hur det än blir så kommer i alla fall jag att stå på läktaren imorgon och heja på di Himmelsblå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback