Bra start av MFF i Allsvenskan !!!!

Har funderat på hur starten för MFF varit denna vår. Inte blivit färdig att sätta det på pränt . Tycker dock att efter närmare eftertanke att det börjat riktigt bra, efter 6 spelade omgångar.
Vi tar det match efter match.

1. Premiär mot Elfsborg borta på balkonggräsmatta. Kändes oroligt, Elfsborg var snabba o gifta året innan (det var därför de vann) och MFF brukar ha svårt att spela på plastgräs. Men alla farhågor kom på skam, efter en suverän insats lyckades vi spela 1-1 mot svenska mästarna. Eller skall man säga att de lyckades få 1-1. För efter den mycket fula kapningen av Dixon som gjorde att han tvingades byta, som borde ränderat i en utvisning, vilket också den utmärkte bisittaren Hasse Backe konstaterade, gjorde de sitt mål, vilket inte hade hänt med Dixon på planen, han hade avstyrt den situtationen. Inget ont om Therorin, det är inte så lätt att komma in så mitt i en match.
Men alltså en kanonstart på bortaplan, på balkonggräs mot svenska mästarna och 1 poäng. Bra jobbat.

2. I andra omgången 1-0 mot Gais hemma. Suverän frispark av Junior. Men spelmässigt sömnigt. Bra med 3 poäng men spelet var inte lysande. Ok det är tidigt på säsongen.

3. TFF borta.....behöver man säga mer???? Det är konstigt, men att ett så mycket bättre lag skall tillåta de små bönderna från slätten att vinna så enkelt över oss är en gåta. Helt klart sitter det i huvet på spelarna. Hade de bara presterat 30-40% av gnistan som de gjorde mot Elfsborg i premiären så hade de vunnit solklart. Trist också att en sådan nolla som Thylander skall få lov att dominera.
Usch vi förtränger denna macth så fort som möjligt.

4. I fjärde omgången mötte vi AIK hemma, av många tippade som topplag, Stockholmspressen stora hopp. Med minnet av den mediokra insatsen på näthinnan från TFF matchen så satte man sig på plats och fick se ett MFF fullständigt krossa gnaget med 4-0. Allt var i sin ordning igen, och Junior var bara så j-vla bra.....

5. Hammarby hemma och oavgjort igen, 1-1. ett steg tilbaks igen spelmässigt. Men Hammarby har börjat bra så det är inte direkt någon skam att tappa poäng.

6. Hett derby mot HIF i 6:e omgången. Tyvärr Junior skadad, men istället gjorde Jon-Inge comeback och gjorde det bra. 1-0 seger efter snyggt mål av Ola Toivonen, påpassligt av Jon-Inge vid inkastet. HIF stod och gnällde om en offside som inte var offside. I andra backade MFF hem allt mer och HiF tog över spelet och skapade några riktigt vassa chanser. Jonas i mål gjorde ett par helt sjuka räddningar. Svettigaste jag sett. Plus att Anders A räddade ett säkert mål efter retur från Jonas. Känns som om vi hade rätta flytet i denna matchen, det flytet som man behöver för att hamna överst i tabellen.

Nästa omgång är det Örebro borta......nu är det väl bara att köra på ???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback