Länge sedan sist!

Länge sedan något hände här.
U21 em i juni, med en härlig insats av svenska laget, som säkert hade gått till final om Labbe och Molins hade fått spela från start. Många som visade att svensk landslagsfotboll går en fin framtid till mötes.

Sedan har det varit semester med en tur till Polen och några resor till borta matcher. I polen så provar man ju såklart det polska ölet, ölgubbe som man är. Ett kort omdöme om Polsk öl är att det är ok, det är mest vanlig ljus öl av lagertyp, helt ok men långt ifrån tjeckisk klass. Vi besökte också auschwitz, ett måste när man är i regionen. Riktigt ruggigt och svårt att förstå männsikors ondska, men mycket intressant.

MFF har blandat och gett denna sommar. Tyvärr blev det inte som jag hoppades på mot Kalmar, Wilton gjorde visserligen 1-0 efter ett fint anfall, men Kalmars Rasmus Elm glorde 2 i andra , i en halvlek där MFF slutade spela och lät KFF härja fritt.

Hustrun och jag var på plats och såg MFF möta BP på Grimsta, Tyvärr tappade vi poäng efter en horribel utvisning och en ännu mer horribel frispark som ledde till BP:s kvittering. Vi borde dock vunnit, Wilton gjorde en suverän upprullning på höger kanten av i stort sett hela BP.s försvar och la en perfekt macka till Jilion som tyvärr brände. När man är på plats på Grimsta IP så kan jag inte låta bli att tycka att lag som har en sådan arena automatiskt skulle uteslutas ur allsvenskan. Men skall man resonera så skulle MFF alltid koras till svenska Mästare med tanke på Swedbank Stadion alltså.

Två förluster, tre oavgjorda och två vinster sedan sist. Är klart en besvikelse, men min åsikt är att det gäller att få igång en målskytt. Spelet och spelartruppen är bra, sedan får de obildbara på sportredaktionerna på våra sydsvenska tidningar tycka vad de vill. Att ständigt behöva läsa allt detta gnäll från SKånskans, KVP.s och SDS fotbollsförståsigpåare är påvfrestande och tråkigt. Detta får bara en följd, man slutar läsa skiten, slutar köpa tidningarna.
Som exempel kan manta Skånskans MFF blogg som totalt nervärderar och ifrågar sätter Wiltons kapacitet som fotbollsspelare, visst det har gått knackigt för Wilton, men han är en klass spelare och han kommer att leverera. Kommer ni ihåg hur sportpressen sågade Ola Toivonen efter hans första säsong i MFF, årets mest överskattade värvning.

MFF har gjort många bra saker de 2 senaste säsongerna. Man har byggt upp en förening som arbetar proffsigt och modernt, man scoutar sina nyförvärv mycket bra, tidigare har det varit en en del väldigt märkliga värvningar. Man har Sveriges överlägset fräckaste Arena. Man satsar på unga spelare, kolla på Jimmy Dumaz, Jilon Hamad mfl. Man spelar en tekinsk rörlig snabb fotboll som är mycket sevärd när den funkar. Det som saknas är att vi fram en riktig målskytt, Wilton kommer dit det vet jag. Agon har redan visat att han kan, men gör oftast mål som inhoppare. Eddie har varit en gåta i år, avslutade bra ifjor. Fungerade tydligen bra med Ola T. Han har inte kommit till sin rätt i år, verkar som han inte passar in i det spelet som MFF spelar.
Jag gillar också att Rick Kruys har fått chansen. Han är en riktig mittfältare, en tvåvägsspelare. Han spelar enkelt, jobbar stenhårt, vi väntar bara på en rökare i krysset från sådär halva plan allt enlig gammal fin holländsk tradition.

MFF är vårt lag, sluta gnäll när det går emot, stötta istället och du skall se att det går bättre. För MFF har något stort på gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback