Nu har vi varit i Prag Igen!

Onsdag den 20:e maj kl 06,30 satte hustrun och jag oss  i bilen tillsammans med kusin Malte och fru för att ratta ner till Prag. Vi har varit i Prag flera gånger men dit återvänder man gärna. Varför då kan man undra?
En mycket vacker stad, världens godaste öl (i mitt tycke o många andras), en underbar pubkultur, forfarande relativt billgt att äta, dricka o leva för oss Svenskar också hur mycket kultur du vill.

Hustrun och jag testade några nya pubar vi inte varit på tidigare.

U Zlatého Tygra (Den Gyllene Tigern) är ett häftigt ställe. Ganska liten lokal som känns väldigt genuin, ingen turistfälla här inte. Alltid fullsatt på detta ställe, från de öppnar kl 15,00 på em tills de stänger. Så vill man ha sittplats får man vara där innan 15,00 och ställe sig i kö. Vilket vi gjorde.
När de öppnar porten så väller alla in och borden är fulla efter 30 sek. Vi lyckades få de 2 sista platserna. Inredningen består av mörka rustika träbord och träbänkar som stått där alltid känns det som. När folk sedan har satt sig börjar de 2 äldre herrar som serverar att servera öl till folk, man frågar inte vad folk vill beställa utan det är självklart att man skall ha öl. I Prag lägger man en lite lapp på bordet och sätter en streck för varje öl man får in. Och man behöver inte vänta länge när ölen är slut (den tar jättefort slut) de kommer automatiskt in med en ny när man har ca 1 cm kvar i glaset, du skall alltid lämna ca 1 cm kvar i glaset, dricker du upp så förolämpar du servitören, för då har han inte hunnit servera dig en ny snabbt nog. När man  sedan inte vill ha mer så betalar man eller lägger underlägget till glaset ovanpå.

Ölen som serveras på Tigern är opastöriserad  Pilsner Urquell och den kostar 34 czk ( vilket är ca 16-17 kr för 0,5 lit ). Just att den är opastöriserad är hemligheten varför den är så sjukt god när man får den på plats i Prag.

Missa inte  Den Gyllene Tigern om du kommer till Prag. Och komma till Prag lär du göra någon gång i alla fall om du är Ölälskare.

En annan pub/resturang heter U Pinkasu och ligger nära Vaclavplatsen, perfekt ställe att äta lunch och dricka några öl mellan varven när man är ute och traskar. Genuin miljö, god öl, trevlig personal och en fin uteservering på gården och bra pris.

Vi stannade i Prag till söndag morgon då vi vände hemmåt igen, med ett stopp i rostock där vi fyllde på bilen med varor från Bottle shop.

När blir det nästa gång

P-Å

Länk till Sida om pubar i Prag:

http://www.praguepubs.co.uk/index.php

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback